20 november 2013

Allow your love to move you

Allow your love to flow, to go. 
And let yourself flow with it. 
-Dhyan Vimal 90-Day Challenge



Att våga styras av sitt hjärta är en fin gåva, en gåva som alla bär inom sig. Att våga släppa taget och att våga lita på sin känsla kan vara svårt och läskigt. När jag slutade gymnasiet hände något, eller ja det hände en hel massa saker både psykiskt och fysiskt i och för sig, men en sak som för mig var enormt stark var första gången jag vågade lita på min inre röst, mitt hjärta. Följa min känsla och kasta mig ut i något för mig helt okänt. Det var läskigt och pirrigt. Och ja, jag velade. Men någonting inom mig sa ändå att "jo då, gör det".

Och så plötsligt släppte rädslan, under självaste intagningsintervjun till animationslinjen på Kävesta folkhögskola. Från att varit väldigt avigt inställd hela vägen upp till Örebro för att delta på intagningsdagen till att på bara några minuter ha en helt annan inställning.
"Nä, va tusen, här ska jag snacka mig in" for plötsligt genom mitt huvud..

And well, I did.


Ett par månader senare flyttade jag hemifrån till en stad jag aldrig varit i förut, började plugga animation på heltid och delade lya med två till en början helt främmande snubbar. 
Nya människor överallt, nya miljöer och ny kunskap.

Det var fantastiskt.
Och vingarna höll, för jag trodde på dem.
Mitt hjärta sa att de skulle bära mig.
Jag fick ett slags bevis på att det är värt att våga kasta sig ut trotts att det var läskigt, våga ge tillit till vingarna och bara ge mig hän. Släppa kontrollen. Sen dess har jag gjort det igen och igen och igen. Och det är läskigt varje gång, men hade jag inte gjort det hade jag inte varit där jag är idag. Naturligtvis hade jag varit på en annan plats, här på jorden eller någon annanstans. Vem vet.
Vad jag vet är att mitt hjärta lett mig hit, genom många snår och stormande hav. Genom ett kollektiv på Färingsö till en liten lya i Bromma. Till min fantastiska sambo på grund av åren vid animationslinjen. Guidat mig till en anställd hos Muskelakuten genom ett stipendie som gjorde det ekonomiskt möjligt för mig att genomföra min massageutbildning. Färdat mig genom en ätstörning som visat mig vilken enorm potential jag har, en potential jag själv kan styra men som jag var tvungen att lära mig hantera.


Många gånger har jag fått frågande blickar och höjda ögonbryn. "Men Kinna, du vet väl att det där är ganska svårt va?" Och självklart vet jag det, men bara för att något är svårt betyder det inte att det är omöjligt. Känns det rätt och är man beredd att jobba för det man vill så är det hur möjligt som helst enligt min mening. 

Det är inte för inte jag har gårdagens citat tatuerat på min kropp. Jag må vara lite knäpp ibland, men, jag inte dum. Och inte döv. Jag lyssnar inåt och har även hjärnan med mig, för jag är medveten om att jag lever i en skev värld med mycket våld och ilska. Och jag vet att man ska vara vaksam och försiktig. Men att springa runt och vara rädd hela tiden leder ju samtidigt ingen vart. Eller hur?
Känns det inte rätt så är det förmodligen inte det heller och det svåra kan då bli till en omöjlighet, eller rent av farligt. Bär känslan emot är det bättre att avvika och ta en ny väg. Att avvika och ändra sig är helt okej, MEN avvik inte för att du är rädd. 

Make a commitment and let your love decide your way.
I alla fall så ser jag på saken.
Godnatt.


Man kan inte vara modig om man aldrig varit rädd.